Skip to content

Magnifique Haarwerken - erkend haarspecialist

Als haarspecialist kennen wij het kappersvak als geen ander, wat zeer belangrijk is voor het maken van kapsels in onze haarwerken, pruiken, haartoevoegingen en haaraanvullingen. Deze combinatie is optimaal voor het adviseren van het kapsel wat het beste bij u als klant past! Doordat wij dagelijks met mensen omgaan, die te maken hebben met haaruitval of haarverlies (door erfelijke aanleg zoals Alopecia androgenica, medicijnen zoals chemokuren of spontane haaruitval zoals Alopecia areata en totale Alopecia) zijn wij gespecialiseerd en erkend haarwerkspecialist, zodat we u zo goed mogelijk kunnen helpen met een passende oplossing.

Onze erkende haarwerkers

Dunner wordend haar
Veel mensen krijgen ermee te maken. Het kan zelfs dat hierdoor de hoofdhuid te zien is. Dit kan u zeker ongelukkig maken, helemaal niet nodig, want we hebben veel goede producten in ons assortiment die de haargroei bevorderen en zorgen voor meer volume. Wanneer deze producten niet voldoende helpen, bieden mooie, natuurlijke haarstukken uitkomst. Wij maken een analyse van uw haar en hoofdhuid en bespreken welke oplossingen het best voor u werken.

Alopecia Totalis
Dit is een aandoening waarbij haarverlies optreedt. Al het haar op het hoofd valt bij deze vorm Alopecia uit. Het wordt meestal als een heftigere variant (pleksgewijs haarverlies) beschouwt.

Valt er naast uw hoofdhaar ook uw lichaamshaar uit, dan spreken we over Alopecia universalis. Dit treedt vaak vrij plotseling op (bijvoorbeeld als gevolg van stress), maar het kan ook zeer geleidelijk gaan. De precieze oorzaak is niet bekend. We veronderstellen dat Alopecia totalis een auto-immuunstoornis is. Daarnaast worden genetische factoren gesuggereerd. Het komt voor bij zowel mannen als vrouwen en kan zelfs tot psychologische en emotionele problemen leiden.

Haaruitval bij chemotherapie
Tijdens chemotherapie is de kans groot dat uw haar uitvalt. Dit haaruitval is tijdelijk: als de medicijnen zijn uitgewerkt, groeit uw haar weer terug. Moet u binnenkort een chemokuur ondergaan? Maak dan alvast een afspraak bij ons. Op basis van uw eigen haarkleur, haardikte en kapsel kiezen we samen met u een haarwerk dat perfect bij u past. Het haarwerk van uw keuze kunt u vrijblijvend bij ons reserveren (de eerste zes weken zelfs kosteloos). Zodra uw haar begint uit te vallen, belt u voor een afspraak, meestal kunnen we het haarwerk dezelfde dag nog aanmeten!

Semi-maatwerk en maatwerk
Semi-maatwerk is een categorie haarwerken met standaard basissen (het materiaal waar het haar op is geknoopt). Een standaard basis kan gedeeltelijk op maat worden vermaakt zodat de juiste pasvorm wordt verkregen.

Maatwerk is het type haarwerk dat perfect is afgestemd op de persoon. We maken een mal van uw hoofd zodat de pasvorm optimaal is.

Semi-maatwerk en maatwerk zijn leverbaar in verschillende kwaliteiten. De haarsoorten lopen uiteen van hoogwaardige synthetische vezels, Vital- en Cyber Hair en diverse soorten echt haar.

Vital Hair en Cyber Hair
Wij hebben in onze collectie diverse soorten synthetisch haar waaronder Vital- en Cyber Hair. Dit zijn twee synthetische haarsoorten die de unieke eigenschappen hebben van natuurlijk haar, maar met de voordelen van synthetisch haar. Wij kunnen u adviseren welke soort het meest geschikt is voor u. Voor beide vezels gelden een aantal eigenschappen. U kunt de haren wassen en drogen alsof het uw natuurlijke haar is. U kunt ermee zwemmen, naar de sauna en douchen. De vezel is kleurvast en neemt water op waardoor het natuurlijk blijft vallen, ook in de regen. De vezels van Vital- en Cyber Hair zijn hittebestendig en kleurvast. Deze vezels zijn stabieler en lichter dan natuurlijk haar en door het structuurgeheugen van de vezels blijft het haar perfect in model, ook na het wassen.

Deze vezels laten zich moeiteloos mengen met echt haar en zijn daardoor uitermate geschikt voor op maat gemaakte haarwerken en aanvullingen. Het haarwerk kan op diverse manieren op de hoofdhuid of aan het eigen haar worden bevestigd, ook dit nemen wij van begin tot eind met u door!

Als haarwerkspecialist ben je niet automatisch ANKO erkend haarwerkspecialist. Wij wel! We voldoen dus aan een aantal regels.

 • U kunt bij ons rekenen op gegarandeerde privacy omdat we goed uitgeruste  behandelstudio’s hebben.
 • In deze studio’s zit u in een fijne, rustige privé omgeving, waar we u informeren en uiteindelijk uw haarwerk aanmeten.
 • We houden ons aan de gedragscode.
 • Jaarlijks doen al onze haarwerkspecialisten een uitgebreide opfriscursus in het vakgebied.
 • We blijven zo op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van haaruitval oplossingen.
 • Tevens evalueren we vaak met elkaar.
 • We hebben een rolstoeltoegankelijk pand met voldoende (gratis) parkeergelegenheid.
 • Als haarspecialist kennen wij het kappersvak als geen ander. Wat zeer belangrijk is voor het maken van kapsels in onze haarwerken, haartoevoegingen, haaraanvullingen en haartransplantaties voor zowel dames als heren. Deze combinatie is optimaal voor het adviseren van het kapsel wat het beste bij u als klant past! Doordat wij dagelijks met mensen omgaan die te maken hebben met haaruitval of haarverlies door erfelijke aanleg (zoals Alopecia androgenica, medicijnen zoals chemokuren of spontane haaruitval zoals Alopecia areata en totale Alopecia) zijn wij erkende haarwerkers, zodat we u kunnen helpen met een bijpassende oplossing!

Service en nazorg Magnifique haarwerken
Bij onze dienstverlening van haarwerken staat persoonlijke aandacht voorop. Dat begint bij de eerste ontmoeting en gaat niet alleen door tot aan de aanschaf van het haarwerk en/of andere producten, maar ook daarna!

 • Geen wachttijden
 • Advisering en aanmeten haarwerk
 • Inknippen van haarwerk
 • Aanschaf van verzorgingsproducten voor het haarwerk
 • Gratis parkeren voor de deur
 • Gratis haal,- en breng service
 • Professionele zorg van ervaren en erkende haarwerkers
 • Regelmatig controles en onderhoud van uw haarstuk of haarwerk
 • Wassen en/of stylen van uw haarwerk.

Als u besluit contact op te nemen, belt u dan met Agnes Karamat Ali, 0683125813 of 070-3872272 zij maakt graag een afspraak voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek – binnen 3 dagen. Of, als u dat prettiger vindt, komen we aan huis of in het ziekenhuis.

Stappenplan pruik aanmeten

Welke stappen moet ik nemen voor het aanmeten van een pruik/haarwerk? De standaard pruik is die van synthetisch haar, ook wel confectie haarwerk genaamd. Voor maatwerk van haarwerk, waarvoor een mal wordt gemaakt, is een iets aangepast stappenplan van toepassing, die we graag mondeling met u bespreken. De levertijd is namelijk langer en bepaalde keuzes moeten eerder worden gemaakt. Voor een haarstukje geldt hetzelfde stappenplan als voor een pruik.

Bij uw behandelend arts kunt u een lijst opvragen van gespecialiseerde bedrijven in haarwerken of pruiken. U ontvangt daarbij ook een formulier voor uw zorgverzekeraar. Met dit formulier kunt u een tegemoetkoming vragen van de kosten voor uw pruik/haarwerk of haarstukje. Kijk voor meer informatie op uw polis van u zorgverzekeraar zodat u zeker weet wat u vergoed krijgt.

Als u besluit contact op te nemen, belt u dan met Agnes Karamat Ali, 0683125813 of 070-3872272 zij maakt een afspraak voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek – binnen 3 dagen. Of als u dat prettiger vindt, komen we aan huis of in het ziekenhuis.

Tijdens het intakegesprek bespreekt u met Agnes uw wensen voor een haarstukje, pruik, haarwerk of alternatief. Er is keuze uit honderden modellen en kleuren van echt haar of synthetisch haar. Zij zal u voorlichten over de voor- en nadelen. Samen maakt u een keuze voor een zichtzending van 4 tot 8 soorten pruiken. U maakt direct een nieuwe afspraak om te passen, want de gekozen modellen zijn 24-48 uur later al bij ons in de salon. Voor maatwerk geldt een levertijd vanaf 10 weken (dit haarwerk is daardoor dan ook niet geschikt voor mensen met chemotherapie).

Als de zichtzending binnen is, kunt u de modellen passen. Ik zal u vakkundig adviseren en duidelijk uitleggen hoe ermee om te gaan. U maakt een keuze. U kunt het haarwerk of de pruik ook 3 tot maximaal 6 weken reserveren (wanneer u nog niet zeker weet of haaruitval ook daadwerkelijk zal plaatsvinden). Voor haarstukjes geldt hetzelfde. Dit gebeurt op afspraak.

Na uw keuze kunt u de pruik, het haarwerk of het haarstukje gelijk gebruiken. Waar nodig kan het haarwerk nog in model geknipt worden, zodat het helemaal naar wens is. Zodra een maatwerk haarwerk binnen is, wat zo’n 10-12 weken duurt, kan het ook direct worden gebruikt. Voor haarstukjes komt u eens in de zoveel tijd bij ons terug voor onderhoud.

U ontvangt van ons een factuur met de kosten, die u samen met het eerder genoemde formulier kunt opsturen naar uw zorgverzekeraar. Dit formulier moet ook ondertekend zijn door Agnes Karamat Ali. We kunnen, indien gewenst, de afhandeling van de declaratie ook geheel voor u verzorgen.

Mocht u niet tevreden zijn over de oplossing die Magnifique Haarwerken u biedt, dan kunt u zich wenden tot De Geschillencommissie Uiterlijke verzorging, Postbus 90600, 2509 LP Den Haag.

Digitaal uw klacht indienen, kan ook direct via www.degeschillencommissie.nl. Of u vraagt telefonisch een klachtenformulier bij hen op (ma t/m vr van 9.00 – 17.00 uur).

Back To Top