Boek je een gezichtsbehandeling, massage of manicure icm een pedicure behandeling? Dan krijg je korting!…
Hoe wordt een pruik gemaakt?
Zaterdag 7 april bestaat Stichting Haarwensen 10 jaar. Dan zetten wij ons al tien jaar in om kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van kaalhoofdigheid (alopecia) kaal zijn geworden, te steunen met een haarwerk. Deze haarwerken komen tot stand dankzij de donaties van vlechten.
Dankzij financiële steun van het Guusje Nederhorst Fonds hebben wij in een korte documentaire vast kunnen leggen hoe een dergelijk haarwerk gemaakt wordt en hoe groot de inspanning en investering voor elk stuk is. De film brengt het gehele proces vanaf het moment van afknippen van de vlecht, tot de schenking zelf, in beeld.
Ben jij ook benieuwd welke lange reis de vlechten maken voordat ze tot een haarwerk verwerkt zijn, bekijk dan het filmpje!
De reis van een vlecht van haardonor naar haarontvanger
Wij krijgen vaak vragen over de totstandkoming van een haarwerk en waarom het proces zo kostbaar is. Elk haarwerk kost € 1.500 en het creatie-proces is bewerkelijk. Om dit proces volledig inzichtelijk te maken, werd de de hulp ingeschakeld van een van de ambassadeurs van de stichting: topstylist John Beerens. In de short-doc is te zien hoe de nietsvermoedende Anna naar de salon van John komt voor een make-over. Ze wordt overvallen tijdens haar knipbeurt, waarna Anna in een voor haar onbekend avontuur stapt. De afgeknipte vlecht wordt gevolgd op de reis van schaar naar nieuw haarwerkt. Bij terugkomst in Nederland wacht Anna nog een bijzondere ontmoeting bij de allereerste haarwerksalon van Haarwensen in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam.
Deze film is tot stand gekomen dankzij de financiële steun van het Guusje Nederhorst Fonds en zal online en via social media gedistribueerd worden. Daarnaast wordt er met gesponsorde zendtijd een speciale radiocommercial verspreid om heel Nederland te attenderen op het tienjarig jubileum van de Stichting.
Het doel van Haarwensen
Ieder jaar verliezen meer dan 500 kinderen in Nederland hun haren. Voor veel ouders is het financieel niet haalbaar om een ‘pruik’ voor hun zoon of dochter te kopen en vaak worden deze maar deels vergoed door de zorgverzekeraars.
Stichting Haarwensen voorzag de afgelopen tien jaar al meer dan 1200 kinderen van een haarwerk, dat gemaakt werd van echt haar. Dankzij haar-donaties en financiële giften kan Stichting Haarwensen deze kosteloos aanbieden en ondersteunt ze kind en ouder tijdens een van de heftigste periodes in hun leven. Zo krijgen kinderen de kans om zich heel even niet alleen patiënt, maar ook gewoon kind te voelen, inclusief hun zelfvertrouwen.
Yvonne de Boer, oprichtster en voorzitter van Stichting Haarwensen: “Je haar verliezen is heel heftig om mee te maken en dit mag tijdens het ziek zijn geen ‘bijzaak’ worden. Daarom richtte ik de Stichting tien jaar geleden op en gaf ik samen met Paul de Leeuw op 7 april 2008 het eerste haarwerk weg. Met alle aangeboden hulp hebben we al veel kinderen kunnen helpen, maar hoe mooi zou het zijn als we écht alle kinderen die onze hulp nodig hebben, kunnen bijstaan.”